Doen, durf of de waarheid voor kinderen en tieners

Doen, durf of de waarheid is het meest hilarische vragenspel voor jou en je vrienden of familie. Check dus snel onze lijst met grappige Truth or Dare vragen en uitdagingen, speciaal voor jou!

Introductie

Doen, durf of de waarheid is niet alleen voor volwassenen. Kinderen en jongeren kunnen evenveel lol hebben met dit hilarische spel! Denk maar aan de spannende uitdagingen die je je vrienden kunt voorschotelen. Tuurlijk, je ziet ze elke dag op straat of op school en je denkt misschien dat je ze door en door kent. Maar dan zie je ze opeens een lepel met superhete saus eten. Of een gek dansje doen. Of vertellen op wie ze stiekem verliefd zijn. Om maar een paar gênante, klassieke Doen, durf of de waarheid-momenten te noemen!

Wil je het spel met je ouders spelen? Doen, het wordt zeker lachen! Niet alleen krijg jij de kans om je ouders alles te vragen wat je maar wil. Maar ook je ouders kunnen wat dieper graven in de hoofden van hun tienermonsters. Gegarandeerde lol!

Dus aarzel niet en verzamel al je vrienden en familie voor een fantastische spelavond! Je zult ongetwijfeld heel veel nieuwe kanten van elkaar ontdekken. Alles wat je nodig hebt is onze Doen, durf of de waarheid-app. Het staat barstensvol met grappige, gedurfde en kindvriendelijke vragen en uitdagingen. Dat kan niet meer misgaan!

Hoe speel je Truth or Dare?

De basisregels voor Truth or Dare zijn simpel. Dit zijn de vijf stappen:

  1. Bereid je voor op het spel. Voor het spel zijn minimaal drie spelers nodig. Verder zijn er geen grenzen aan het aantal spelers dat mee mag doen. Wil je het spelen met een grote groep van familie en vrienden? Tuurlijk, geen probleem! Ga je liever voor een intieme setting met een aantal goede vrienden of familieleden? Dat is uiteraard ook prima. Zorg er alleen wel voor dat iedereen zich op zijn gemak voelt en het eens is over de vragen en uitdagingen die gesteld worden. Samen kun je bepalen welke vragen of uitdagingen verboden terrein zijn.

  2. Bepaal wie er mag beginnen. Kies iemand uit die graag wil beginnen. Ben jij degene die het spel gaat aftrappen? Of toch iemand anders?

    Je kunt de beslissing ook aan een lege fles overlaten. In dat geval begint de jongste speler het spel door de fles rond te laten draaien. Wanneer de fles stopt, wijst de flessenhals de beginnende speler aan!

  3. Begin met Truth or Dare! De beginnende speler krijgt als eerste de vraag voorgeschoteld: “Doen, durf of de waarheid?” Deze speler moet vervolgens kiezen tussen het eerlijk beantwoorden van een vraag of het uitvoeren van een uitdaging. Daarna bepalen de andere spelers welke grappige vraag of uitdaging het wordt. Check onze lijst met grappige & uitdagende vragen en uitdagingen!

  4. De volgende speler. Het spel gaat door nadat de vraag is beantwoord of de opdracht is uitgevoerd. De groep mag zelf bepalen in welke volgorde de deelnemers aan de beurt komen. Ga je omstebeurt in een cirkel, kan de huidige speler de volgende speler aanwijzen of laat je de draaiende fles bepalen wie er aan de beurt is?

  5. Inspiratie nodig? Probeer dan onze gave gratis app! Daar vind je meer dan 1,000 vragen en uitdagingen en de app is nog supergebruiksvriendelijk voor iPhone en Android ook! 👇

Download voor iPhone Download voor Android
Speel online

Grappige waarheid vragen

Ben jij aan de beurt en kies voor ‘Waarheid’? Dan moet je een vraag eerlijk beantwoorden. Bereid je voor op gênante kruisverhoren, want niemand zal je sparen! Maar weet wel: liegen is geen optie. Nou ja, je zou natuurlijk kunnen proberen om een leugentje te vertellen, maar dat zou de lol van het spel wel een beetje bederven.

We hebben wat grappige en onthullende vragen voor je op een rijtje gezet:

En onthoud: als je een vraag echt niet wilt beantwoorden, omdat het te persoonlijk is of omdat je je er niet prettig bij voelt, kun je altijd om een nieuwe vragen. Op zoek naar meer vragen? Check dan onze gratis Doen, durf of de waarheid app.

Toffe uitdagingen voor kinderen

Is het jouw beurt en kies je voor een uitdaging? Dan moet je een spannende opdracht vervullen! Doe alleen nooit iets waar je je niet prettig bij voelt. Natuurlijk wil je niet terugdeinzen bij elke uitdaging, maar onthoud dat je altijd om een nieuwe opdracht kunt vragen als je de eerste echt te gênant vindt. Laten we het spel voor iedereen, en voor kinderen van alle leeftijden, leuk houden!

Voor de waaghalzen onder jullie hebben we een paar steengoede uitdagingen op een rijtje gezet!

Hongerig naar meer gedurfde opdrachten? Bekijk onze lijst van de beste opdrachten voor Truth or Dare.

Speel de online versie ✨

Ontdek meer dan 1.000 gênante vragen en grappige uitdagingen in onze toffe app voor iPhone en Android. Probeer maar!

Download voor iPhone Download voor Android
Speel online

Variaties op het spel

Er zijn ontzettend veel verschillende manieren om het spel te spelen. Je zou zelfs je eigen regels kunnen verzinnen. Wil jij het traditionele spel een beetje oppeppen? Hier zijn wat ideetjes:

Bang voor een uitdaging?

Stel je voor dat iemand terugdeinst voor een opdracht. Dat kan, sommige mensen stellen grenzen aan hun stoerheid. Dat betekent niet dat je ze zomaar laat gaan, natuurlijk. In plaats daarvan zouden alle andere spelers een gedurfde uitdaging van zichzelf naar voren kunnen schuiven. De speler die niet durfde, moet vervolgens uit deze nieuwe uitdagingen een opdracht kiezen die hij wel wil vervullen.

Een vraag én een uitdaging!

Veel mensen zijn bang voor een goeie uitdaging, dus gaan ze de hele tijd voor de relatief veilige vragen. Daar stoppen we even mee. In deze versie van het spel kunnen spelers niet kiezen tussen een vraag of een uitdaging, maar rouleren de twee. Daar komen ze dus niet onderuit!

Truth or Dare vragen video

Voel je altijd op je gemak

Het is belangrijk dat je je altijd prettig voelt bij een vraag of uitdaging. Is dat niet zo? Dan kun je gewoon een nieuwe vragen. Er is niets om je voor te schamen en niemand zou zich gedwongen moeten voelen om iets te doen of te zeggen wat voor hun gevoel te ver gaat.

En onthoud dat het altijd slim is om wat basisregels op te stellen voordat het spel begint:

We wensen je heel veel plezier met Doen, durf of de waarheid!

Download de officiële app 😍

Doen, durf of de waarheid app icon

Doen, durf of de waarheid

Voor iPhone & Android