Doen, durf of de waarheid

Het spannendste spel samen met vrienden/vriendinnen!

Scan icon Scan me

Doen, durf of de waarheid is nu gratis te spelen op iOS & Android. Maak elk feestje onvergetelijk met 1000+ vragen en opdrachten!

Screenshot Doen, durf of de waarheid app
Screenshot Doen, durf of de waarheid app
Screenshot Doen, durf of de waarheid app
Screenshot Doen, durf of de waarheid app
Screenshot Doen, durf of de waarheid app

Download de officiële app 😍

Doen, durf of de waarheid app icon

Doen, durf of de waarheid

Voor iPhone & Android

Klaar om flink te lachen en je hart in je keel te voelen? “Doen, durf of de waarheid” is hét spel dat je zoekt!

Dit spel is perfect om elkaar beter te leren kennen, of je nu oude vrienden bent of net nieuwe mensen hebt ontmoet. Bereid je voor op een avond vol hilarische en soms wat ongemakkelijke momenten met “Doen, durf of de waarheid”!

Speel “Doen, durf of de waarheid” online

Zin in een spel dat je op het puntje van je stoel houdt? Zoek niet verder! Onze online versie van “Doen, durf of de waarheid” belooft uren vol plezier en onvergetelijke momenten.

Laat het stressen over vragen en opdrachten verinnen maar aan ons over; onze app heeft alles wat je nodig hebt. Met meer dan 1.000 vragen en opdrachten in allerlei categorieën heb je altijd iets spannende of grappigs bij de hand.

En het mooiste? Je kunt het spelen waar en met wie je maar wilt! Download onze gratis “Doen, durf of de waarheid” app of speel direct op onze website!

Download voor iPhone Download voor Android
Speel online

Hoe speel je “Doen, durf of de waarheid”?

“Doen, durf of de waarheid” spelen is een eitje. Het enige wat je nodig hebt is minstens twee spelers en zin in een goede tijd. Hier is hoe je het speelt:

1. Trommel je spelers op

Verzamel je vrienden/vriendinnen, familie of nieuwe kennissen om “Doen, durf of de waarheid” te spelen. Hoe meer spelers, hoe leuker!

2. Wie begint?

Kies willekeurig iemand om te starten of bedenk een creatieve manier om dit te beslissen. Misschien door het trekken van strootjes of een potje “steen, papier, schaar”.

3. Doen, durf of de waarheid?

De eerste speler kiest tussen doen, durf of de waarheid. Kies je voor waarheid, dan moet je een vraag eerlijk beantwoorden. Ga je voor doen of durf, dan staat je een opdracht te wachten die de andere spelers verzinnen.

Speel je met onze app? Dan hoef je je geen zorgen te maken over het verzinnen van vragen of opdrachten. Onze app regelt dat voor je!

4. Doe de opdracht of beantwoord de vraag

De speler die aan de beurt is moet nu de opdracht uitvoeren of de vraag beantwoorden. Weiger je? Dan krijg je een straf, zoals een shotje drinken.

5. En door naar de volgende

Hierna kiest de speler die aan de beurt was iemand anders uit voor de volgende ronde. Of het spel gaat gewoon verder met de klok mee als jullie dat liever hebben.

Je speelt zoveel rondes als je wilt of stelt van tevoren een aantal rondes vast.

Spelregels van “Doen, durf of de waarheid”

Het is wel zo leuk als “Doen, durf of de waarheid” voor iedereen een top ervaring is. Daarom zijn er een paar regels die vooraf afgesproken worden:

1. Bespreek grenzen vooraf: Praat voor het spel begint over wat wel en niet mag. Zo voelt iedereen zich op zijn/haar gemak.

2. Respecteer elkaar: Geef geen vragen of opdrachten die kwetsend kunnen zijn. Respecteer het als iemand iets niet wil doen of beantwoorden. Geen druk of grappen ten koste van anderen.

3. Wat in het spel gebeurt, blijft in het spel: Wat er ook gebeurt, het blijft tussen de spelers.

4. Veiligheid voorop: Zorg ervoor dat niemand fysiek of emotioneel gekwetst wordt. Veiligheid staat altijd voorop.


Variaties van Doen, durf of de waarheid

Zin om “Doen, durf of de waarheid” naar een hoger niveau te tillen? Er zijn tal van manieren om je potje nog leuker en uitdagender te maken. We snappen het helemaal!

Dit spel heeft een lange en boeiende geschiedenis, die teruggaat tot de oudheid. Ontdek de geschiedenis van Doen, durf of de waarheid en hoe het een favoriet werd voor jong en oud!

Hier zijn een paar leuke twists om je avond nog onvergetelijker te maken:

1. De Kies-je-opdracht regel

Vindt iemand de eerste opdracht niks? Dan kunnen de andere spelers drie nieuwe opties geven waaruit gekozen moet worden. Zorg ervoor dat de opdrachten veilig en respectvol zijn. Spelers mogen weigeren als het echt niet gaat!

2. Truth or Drink

In deze variant kiezen spelers tussen een vraag beantwoorden of een shotje drinken! Dit maakt het spel nog spannender en is perfect om de sfeer erin te krijgen.

Let op: deze variant is alleen voor spelers die oud genoeg zijn om te drinken. Check dus eerst de leeftijden van iedereen!

Wil je meer weten over Truth or Drink? Check onze gids vol tips, regels en creatieve ideeën voor een topavond.

3. De verplichte opdracht 😈

Zoek je een echte uitdaging? Bij deze variant weet je niet wat de opdracht is totdat je ermee instemt. Dit zorgt voor extra spanning en mysterie!

Zorg wel dat de verplichte opdracht veilig en respectvol blijft. Veel plezier!

4. Flesje draaien

Laat een fles beslissen wie er aan de beurt is! De fles draait rond en de speler naar wie de fles wijst, moet kiezen tussen doen, durf of de waarheid.

Benieuwd hoe je Flesje draaien speelt als een pro? Check onze gids met tips, regels en unieke variaties voor een onvergetelijke spelletjesavond.